Рожденият ден на детето Ви е специален ден за Вашето семейство. Националният екологичен и спортен център в с. Долни Лозен сега отваря врати и за рожденици, жадуващи за приключения! Елате при нас, за да го отпразнуваме заедно – и то така, както никога не сте го правили досега! Грижовни родители, запомнящият се рожден ден си има всичко – неспирни игри с приятели, весело настроение, музика, изненади, безброй лакомства и... Вездесъщата торта! Всичко това е събрано на едно място. Елате и създайте скъпи спомени в полите на Лозенска планина! Нашите аниматори и инструктори са на ваше разположение. Задължително е само да останете доволни, всичко останало е въпрос на ваши хрумвания и желания! Продължителност на партито? Докато има гладни, будни и ненаиграли се. Ще почерпим гостите ви, както вие намерите за добре. Ще ги забавляваме така, както ние си знаем. За да бъде рождения ден най-големия подарък! Моля, свържете се с нас, за да Ви изготвим оферта, според Вашите изисквания и предпочитания.

 


Занималня през летните или междусрочните ваканции, а защо пък не и през уикенда! В Националния екологичен и спортен център създаваме приключения за малки и по-големи авантюристи. При нас са добре дошли всички деца, желаещи да се насладят на даровете на природата и на весела компания! В екологично-спортният център ние предлагаме удоволствия, трудно откриваеми в ежедневния градски живот. Всяка година, от първите пролетни лъчи, та чак до първия сняг в НЕСЦ каляваме мускули, създаваме нови приятелства и играем на воля! Тук децата дишат чист въздух, укрепват телата и духът, които иначе са склонни да се отпускат в условията на изкушения и удобства вкъщи. При нас, на разположение на всяко дете по всяко време, са опитни инструктори, специализирани в работа с деца и активности сред природата. Моля, за повече информация, промоции и детайли разгледайте в раздела "Актуално" или ни пишете, ако се интересувате повече от тази услуга.

 


Спортните състезания, които организираме на ученици и деца свободно посетили НЕСЦ допринася за редовното поддържане на спортната им форма, за да могат вашите деца да изградят двигателна култура за цял живот. Ние им помагаме отрано да проявят заложбите си, докато израстват като завършени личности. Идеалните игрови условия в НЕСЦ ни позволяват да комбинираме познатите отборни спортни прояви (футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, федербал), дърпане на въже и спортен петобой с още неопитаните от всеки въжени градини, пътека за оцеляване, пейнтбол, алпийско катерене, стрелба с лък, ориентиране и преходи в природата, скаутски олимпиади и колоездене по горски пътища. Моля, свържете се с нас, за да Ви изготвим оферта, според Вашите предпочитания и желания.

 


Детски лагери и зелени училища са основни услуги, които предлагаме за деца най-вече от 10 до 15 г. Разбира се, нашата зелена програма привлича и вече пораснали. НЕСЦ е мястото за съживяване на детски удоволствия за тренировка и забавления сред природата. Зелените училища се различават от лагерите по това, че при тях в програмата са застъпени в по-голяма степен обучения и атрактивни презентации свързани с екологичното и спортното образование, както и познания за здравеопазването. Ето защо, те са и с по-голяма продължителност от детските лагери. Повече информация можете да видите за тези теми по-долу за „Курсове и обучения”. В основата на лагерите и зелените училища са заложени два принципа: работа и живот в малки групи; учение чрез действие. Основни в работата са скаутските методи за живот на открито, чрез самоопознаване, поемане на отговорност в групата и прилагането на изучените методи за оцеляване. Програмата е съобразена с подготовката и възрастовата граница на участниците и представлява 30% теоретична подготовка и 70% практическо прилагане. Игровата форма като инструмент за практическо прилагане на индивидуалните и комплексни умения е изцяло застъпена. Наличните спортно-развлекателни съоръжения и екипировка, въжени градини и пътека за оцеляване в НЕСЦ предразполагат за комплексното усвояване на практически навици и умения от участниците и провеждане на спортни занимания. Вечерта отпочиваме край лагерния огън, като също организираме карнавали, конкурси, състезания по надиграване, изложби, театрални представления и др. За да научите повече, моля погледнете в раздел "Актуално" или ни пишете, за да Ви информираме за конкретни дати на провеждане на лагерите и зелените училища и технически детайли свързани с тях, както и примерна програма и необходимите изисквания и условия, за да участва Вашето дете.

 


Курсовете и обученията, които предлагаме и се провеждат в НЕСЦ са свързани с екологичното и спортното образование, както и придобиване на навици и познания за здравословен начин на живот. Разполагаме с необходимата материална и административна база и квалифицирани обучители и лектори за провеждането на обучения и курсове за деца и възрастни в три сфери:

  • Екологична (познания за флората и фауната, опазване на околната среда и биоразнообразието, защитени територии и др.);
  • Спортно-туристическа (планинарство, ориентиране и топография, колоездене, алпийско катерене и други екстремни спортове, скаутски сръчности, оцеляване в екстремни условия и др.);
  • Здравеопазване и превенция (долекарска помощ, действия при бедствия и аварии, противопожарна безопасност и др.);
За повече информация, моля погледнете в раздел "Актуално" или ни пишете, ако се интересувате за конкретни дати на курсовете и обученията и какви са техническите детайли, примерната програма, изискванията и условията да участвате Вие или Вашето дете.

 

София 1151, ул. "Полуврак" 31, с. Долни Лозен, 42/35’/43” N, 23/30’/31” E, Моб: 0889 666 708, е-поща: office@nesc.bg

Design&Support: PC Services Ltd.